Hitta bästa kabinväskan via tester

I val av kabinväska bör man vara lite extra noggrann. Det handlar om en väska som ska tåla relativt mycket och samtidigt vara smidig att ta med sig. Hur hittar man då den bästa kabinväskan? Det handlar främst om att höra vad andra tycker och bilda sig en uppfattning utifrån det.

Om man går via nätet så är det ganska enkelt att hitta kabinväskor och leta reda på en bästa kabinväskan test går ganska snabbt och smidigt.

Men man bör granska dessa tester lite extra. Är det exempelvis en väskbutik som genomfört egna tester blir det inte lika trovärdigt som om det är en oberoende testare. Väskföretaget kan mycket väl ha orsaker till att lyfta fram en speciell väska. Om inte annat för att de tjänar mer på det.

Sök efter märkningar som ”Test.se” och ”Wiseguide”. Wiseguide är exempelvis ett företag som enbart gör tester på uppdrag. De har ingen egen vinning på att lyfta fram någon speciell produkt utan kan antingen göra tester utifrån testbeställarens val av produkter eller göra tester utifrån eget urval.

När man identifierat vem som står bakom testet kan man avgöra om den är objektiv eller inte.

Andra steget bör vara att se på vilka andra väskor som varit med i testen. Att en väska vinner ett test behöver ju inte betyda att det är den bästa kabinväskan i Sverige. I realitet betyder det enbart att det är den bästa väskan av de som var med i just detta test.

Nu finns det ju inget test med samtliga kabinväskor i hela landet. Det vore en omöjlighet att göra. Så det är inget man bör söka efter. Däremot kan man titta på de märken som är med i testet. Är det stora etablerade märken som exempelvis Samsonite kan man vara säker på att väskorna har fått ”rejält motstånd” i testet. Därmed blir även vinnaren mer trovärdig.

Tredje steget bör vara att läsa de olika testerna och se vad för fördelar och nackdelar som lyfts upp. Om en väska är den bästa på att rulla i grus så är det ju smart att köpa den om detta behov finns. Detta även om just denna väska inte fått mest poäng sammanlagt i testet. Att en modell får flest poäng betyder ju att den är bäst som en helhet – inte att den är bäst på samtliga punkter.